Hej! Vi har skapat ett nytt hem åt de senaste nöjesnyheterna på TV3Play.se istället.

Vi ses där!

Veckans Kristian: Exakt så här står man upp för allas äktenskap

Skriven av Kristian Täljeblad
Veckans Kristian: Exakt så här står man upp för allas äktenskap

Den 26:e meddelade USA:s högsta domstol att personer av samma kön har rätt i att ingå i äktenskap i de övriga 14 delstaterna som ännu saknade stöd för detta. Det är ju synd bara att det tog 228 år för USA att förstå att det stred mot deras konstitution, men ändå. Det är ett ENORMT stort steg för hela världen och jag är jätteglad över resultatet.

 

Personligen föredrar jag inte att byta profilbild på facebook så ofta, men jag fullkomligt älskar att se att det sprudlar av färgbeprydda nyllen där ute. Jag har alltid smygstört mig på facebookbildstrender, men den här gången små-ler jag varje gång.

 

Det finns en extremt skön historia ute på nätet nu. Man kan läsa den här:

http://viralsboost.se/post/homofobparet-gav-honom-sparken-hans-svar-ar-sa-klockrent-att-det-sprid-over-hela-varlden. Historien handlar kort om att en fotograf blev nekad till ett bröllopsjobb för att han förespråkade samkönat äktenskap. Svaret fotografen ger till bröllopsparet är FULLTSTÄNDIGT fantastiskt.

 

Det är precis på det här sättet företag behöver agera idag. Vi vet att företag och organisationer banne mig har lika mycket (eller mer) makt än staten, och eftersom företagsägare har all rätt att neka kunder så borde hanteringssättet ovan vara praxis. Och nej, jag säger inte att företag borde göra precis samma sak som bröllopsparet gjorde. Jag tycker bara att det hade gett en jäkligt ball effekt om säg tillexempel småföretagre kunde neka privatkunder (eller andra bolag) som inte ens kan LÅTA ANDRA MÄNNISKOR BESTÄMMA ÖVER SINA EGNA LIV. Just det! För det är det allt handlar om.

 

När vi börja lägga oss i andra människors samlevnadsönskan, och vill påverka vilka människor de ska leva med, då är det fan illa. Men troligtvis är detta förmodligen inget vedertaget sätt att göra business på, eftersom att det i längden innebär en förlorad intäkt för företaget. Men idén i sig hade varit intressant att prova.

 

Men för att återgå till det här med att vilja bestämma över hur andra ska leva sitt liv. För det är det mycket av det här handlar om. En klok person sa en gång att människor som är lyckliga och nöjda med sina liv, har inget behov av att bestämma hur andra ska leva utan accepterar att det finns många saker de inte kan styra över. Jag älskar tanken av att människor får göra hur fan dom vill. För det är ju då människor blommar upp. Oavsett om det gäller äktenskap, jobb, artisteri eller något annat.

 

Du kommer att älska det här!

Senaste
 Ad
 Ad