Hej! Vi har skapat ett nytt hem åt de senaste nöjesnyheterna på TV3Play.se istället.

Vi ses där!

Vadå sommar? Winter is coming

Vadå sommar? Winter is coming
Foto: Kristian Täljeblad / Instagram

Söndagen förra veckan var en väldigt speciell dag. En dag då extra många känner igen sig i listan jag skrev förra veckan om TV-serier. Den här veckan är en vecka som många och inte minst jag, har väntat på ända sedan den 15:e juni 2014. HBO Nordic har äntligen fått någorlunda ordning på sin streamingtjänst så vi kan se detta fantastiska fenomen samtidigt som de gör i det stora landet i väst.

Om några år kommer titlar som Sopranos, The Wire, Breaking Bad och andra storslagna serier få slåss om andra plats i hall of fame för TV-serier. “Winter is coming”, och det gör det även för skapare som “Vince Gilligan”, “Aaron Korsh” och andra godtyckliga TV-veteraner. För i ärligheternas namn: hur kan man slåss mot något som inte går att besegra? Något som är för bra för att vara sant. Något som är så fantastiskt välproducerat och som innehåller alla generar i ett. Det finns nog bara ett sätt jämföra detta med. Jag säger bara “white walkers”.

Eller vad säger man om Tyrions patetiska, men ändå hjärtgripande livshistoria som utstött samhällsgeni eller Arya Starks spännande, hämndlystna resa genom “the seven kingdoms”, nu utan min älskade “Hound” som hon lämnat att dö. Det finns så så många frågor och så många svar att följa med. Vem kommer regera, Khaleesi eller Stannis Baratheon? Var i ligger ödet för unge Bran och hans följeslag? Och vad fan kommer hända nu efter slaget vid “the wall” med Jon Snow. Och vem är hans mamma? Allvarligt talat...JAG HAR SÅ MÅNGA FRÅGOR! 

Men vet ni vad som är så bra? Den här serien är bäst i världen på att bygga upp intressanta stories och att sedan ge adekvata och genomtänkta svar. När jag pratar om serier som har haft potential att mäta sig med “the series who cant be named” så tar jag ofta upp “Lost”. Som ett exempel. Lost hade allt en serie kunde önska sig, men det kändes som att manusförfattarna antingen var för höga eller för lata när de skulle knyta ihop säcken. Jag köpte nämligen inga av deras uppgörelser och förstod nästan heller aldrig kopplingarna till seriens största mysterium.

Jag har nog aldrig skådat en serie som påskyndat försäljningen av böcker så mycket som denna. För det brukar ju oftast vara tvärt om! När folk köper böckerna för att de inte orkar vänta tills serien börjar, då förstår man att leken är över. Jag tycker ni alla ska passa på att njuta, för jag tror nämligen inte att världen kan spotta fram en bättre serie på ett par år. En serie som har har drama, sex, komik, action, rå-het och gastkramande cliffhangers. Idag ska jag fan i mig teckna upp mig på HBO-nordic av enda anledning. Den anledning heter “GAME OF FUCKING THRONES”. Ja, jag vet att jag kommer svära och gråta efter 45-50 minuter då jag inser att jag måste vänta tills nästa veckas avsnitt men va fan...så länge jag får spana lite på Khaleesi och grotta ner mig i Jon Snows magiskt vackra ögon så klarar jag mig...en stund i alla fall.

Du kommer att älska det här!

Senaste
 Ad
 Ad