Hej! Vi har skapat ett nytt hem åt de senaste nöjesnyheterna på TV3Play.se istället.

Vi ses där!

Stanna upp och njut för snart kan det vara över

Skriven av Kristian Täljeblad
Stanna upp och njut för snart kan det vara över

När vi är små barn är det sällan vi blir distraherade av ytliga saker så som pengar, makt, utseende eller avundsjuka. Det är ganska tråkigt att se att när de flesta växer upp så övergår hjärnan på nästan alla människor till att uppnå en viss nivå inom dessa områden. Jag måste också erkänna att jag personligen inte är särskilt unik i fallet. Men trots detta brukar jag försöka påminna mig själv om att stanna upp ibland. Stanna upp och njuta över det man har. För det man har, oavsett om man föraktar det eller inte, kan genast ta slut när som helst. En varm sommardag kan vara precis en sådan sak som är värd att uppskatta. Eller varför inte en regnig dag? Det är väldigt lätt att vi människor slutar uppskatta de små sakerna, utan enbart tänker på vad som blir nästa steg.


Under de senaste dagarna har jag inte kunnat sluta tänka på den flickan som tyvärr fick ett allt för snabbt slut. Lisas bortgång är så oerthört tragisk, och jag ger mina djupaste sympatier till hennes familj. Det här är ingen krönika om hennes mordutredning eller vem som är skyldig, utan jag låter de som har möjlighet att påverka utredningen stå för det.

 

Jag tänker på att saker och ting snabbt kan vändas och vara över. Och hur vi människor sällan inser att olyckan, oturen eller ödet lika gärna nästa gång kan peka på oss. De senaste dagarna har jag funderat på hur man lär sig själv att sluta vara så jäkla kräsen och börja uppskatta det man har. Nu menar jag på riktigt. Inte den här generella “ja men vi har det väl rätt bra här i sverige”. Och nej, jag vet att alla inte har det lika bra som jag har. Jag vet att det finns människor som kämpar betydligt mer för att överleva än vad jag gör. Och det kan tyckas ganska nonchalant att jag skriver att jag faktiskt ibland måste anstränga mig för att uppskatta saker. Men sanningen är att det är så och jag tror att många skulle behöva göra samma sak.


Min pappa sa alltid till oss barn “minns det här barn”. Det kunde vara när vi satt ute och åt familjemiddag på sommaren. Jag tror också det var min pappa, eller om det var någon annan, som förklarade att ju mer man stannar upp och njuter av det man har, desto lyckligare blir man när man blir äldre.

 

Så om jag nu har ödet eller turen på min sida vill jag passa på att öppet tipsa om att njuta av det du har. Stanna upp, tänk på vad du och kanske dina vänner gör. Intala dig själv om hur bra du faktiskt har det och var glad över det. Livet kan vara över snabbt, och det läskiga är att vi aldrig vet när. Det räcker med att bara stanna upp i några minuter varje dag. Jag lovar du kommer få mer respekt för livet och dina  medmänniskor.

 

Du kommer att älska det här!

Senaste
 Ad
 Ad