Hej! Vi har skapat ett nytt hem åt de senaste nöjesnyheterna på TV3Play.se istället.

Vi ses där!

Pew Die Pie är min årets Youtuber

Pew Die Pie är min årets Youtuber

KRISTIAN TÄLJEBLAD. Egentligen, om man tänker efter, så är PewDiePie (hädanefter PDP) sveriges mest inflytelserika människa mot omvärlden. Egentligen, om man tänker efter riktigt noga, så är han kanske världens mest inflytelserika person. Inte för att han har mest pengar (för ofta är det ju så: att de som har mest pengar är mest inflytelserika) utan för att han har vansinniga 36 miljoner följare. Han har fler följare än det finns invånare i HELA kanada. Han har lika många följare som världens mest befolkade stad (tokyo) har invånare, och dubblar nästan antalet invånare i New York som följare. Hans videos har blivit sedda 8 MILJARDER gånger. Alltså...det är helt sinnessjukt. Och allt detta når han genom att vara “larvig framför en dator” som en del påstår. 

Nu är det så att jag har haft förmånen att ha spelat world of warcraft med PDP’s manager. En riktigt trevlig kille. Jag passade på av ren nyfikenhet  att fråga hur många videos PDP slänger iväg på en dag. När många youtubers ibland vädjar om lite andrum till sina fans och menar på att en video i veckan är lämpligt, så ställer jag verkligen det i relation till svaret jag fick. PDP droppar och har droppat 3 videos PER DAG i snitt de senaste FYRA åren. Den aktiviteten är omänskligt bra. Han gör det dessutom utan en stor produktion eller något team. Om man jämför det med tex SMOSH, som förvisso också är en grym gaming-kanal, men som i mångt och mycket bärs av ett produktionsteam. Det är ganska häpnandsveckande att de ligger i lä mot Göteborgs youtube-stolthet. Men det är ett stabilt faktum!

Att larva sig framför en dator är alltså nyckeln till framgång? Nja, inte riktigt. Felix (PDP) är också en magiskt rolig och karismatisk människa vilket han kombinerar fint med klippning och effekter. Han driver mycket med sig själv och framstår i mina ögon som en väldigt säker och trygg människa. Mitt mellan alla dessa flummiga videos är han också väldigt medveten om att vara en god förebild. PDP släppte nyligen en video om saker han önskade han kunde säga till sig själv som yngre. Mycket i videon handlar om att våga tro på sig själv. Och göra det man vill, fast än man inte följer normen. Och det är det som jag tror präglar PDPs framgångskoncept. Han kör verkligen sitt egna race, men är samtidigt ödmjuk inför problematiken att han kanske inte alltid har känt så. Det är mycket hjärta i Felixs kanal, och det här som jag nämner nu är bara ett av få exempel.

Och nu till slutklämmen. Guldtuben! Jag vill börja med att säga att jag inte motsätter mig någon av vinnarna, utan jag respekterar alla youtubers eftersom att jag vet att det krävs mer eller mindre talang och engagemang för att göra sig synlig i youtubevimlet. Med det sagt vill jag ändå likställa priset som årets youtuber med ett pris som kanske guldbollen eller diamantbollen. Och jag vet, årets youtuberpris är helt folkstyrt så det finns inga tvivel på att den som vann förtjänar det. Jag hittar heller ingen riktigt beskrivning av vad priset innebär. Men i mina ögon så är PewDiePie värd varenda pris som innebär definationen av vad en bra youtuber är. Och om inte för att han faktiskt redan är bäst på papperet, så förtjänar han det för att han vågar vara annorlunda i denna normstyrda värld och sprida ett budskap som kanske inte alltid är helt självklart för alla! 

Du kommer att älska det här!

Senaste
 Ad
 Ad