Hej! Vi har skapat ett nytt hem åt de senaste nöjesnyheterna på TV3Play.se istället.

Vi ses där!

Paradise Hotel öppnar för möjligheter och inte tvärtom

Paradise Hotel öppnar för möjligheter och inte tvärtom

KRISTIANS KRÖNIKA: Hallå där mega-mutanter. Allt bra eller?

Välkomna skall ni vuras till min första krönika här på Juicyplay. Jag är oerhört stolt över att få vara en utav själarna som framöver kommer producera matnyttiga texter till er ungdomar, unga-vuxna, vuxna samt äldre. Med mina krönikor hoppas jag kunna bidra med lite mer tankeverksamhet och förhoppnings få er att själva reflektera över olika ämnen och idéer. Personligen har jag läst ett par krönikor (men framförallt böcker) genom åren, och en insikt som jag kommit till är följande: Det är fantastiskt hur man kan utvecklas som person bara genom att lyssna och lära av vad andra tänker, tycker och varit med om. Det är förmodligen den snabbaste vägen till framgång skulle jag säga. Självklart är det viktigt att man väljer vilka man lyssnar på. Och då kommer vi till det du tänker på just nu: Varför ska du lyssna på mig som varit med i ”skandalsåpan” Paradise Hotel? 

Jag har gjort betydligt mer än att bara deltagit i en dokusåpa och gjort piniga saker i TV. Men Paradise Hotel i sig är en fantastisk kunskapsresa och genom att ha deltagit där inser jag nu att jag lever i en värld full av möjligheter. Möjligheter som aldrig hade funnits om jag inte var med i PH. Inte i närheten av samma utsträckning i alla fall. Jag får ofta höra "Aja, men vad ska du göra nu när Paradise Hotel är över? Vem kommer vilja anställa dig nu?" Eller "Jaja, men ha så kul med dina 15 minutes of fame :PPppp". Självklart finns det en stor risk att dessa möjligheter jag har framför mig nu försvinner inom en tid. Men vem har sagt att det nödvändigtvis MÅSTE bli så? Jag vet!

Din mamma, din pappa, din bror, din syster eller din bästa kompis! Det är tyvärr oftast de som står oss närmast som hindrar oss från att uppleva det vi innerst inne skulle vilja. Och vi är väldigt måna om att alltid göra ”rätt sak” och vågar därmed sällan ta beslut som kan innebära risker. Och att många ser Paradise Hotel som ”fel sak att göra” är sjukt skrattretande enligt mig. Om en arbetsgivare skulle säga till mig ”Nej, tyvärr du kommer inte få detta jobbet för att du har varit med i Paradise Hotel”, hade jag svarat i stil med ”Men du vad bra att du säger det, för då vill jag verkligen inte jobba här.” Men på ett trevligt sätt! En trångsynt arbetsgivare kommer aldrig vara bra för dig i slutändan i vilket fall!

I och med det gigantiska upptåget av sociala medier (jag tänker inte gå in djupare på det mer än att konstatera att det är anledningen till att b-kändisskap skapar värde för andra), finns oändliga möjligheter för dig och mig att sprida våra budskap och bygga vårt varumärke på nätet. Det roliga med detta är att även fast du inte är ”b-kändis” försöker du ändå bygga upp din image via dessa kanaler. Så där har vi redan ägt din kompis som säger att det bara är självkänslolösa och bekräftelsekåta människor som söker till Paradise Hotel. Om den personen är aktiv på sociala medier, kan du ju egentligen bara säga ”Haadeee” och be hen fundera på varför hen ens finns i dessa medier. Risken är stor att personen inte vet det själv.

Så vad menar jag med detta? Att man ska ha en affärsplan innan man går in i Paradise Hotel? Nej, verkligen inte. Dessa insikter har jag kommit till efter att jag deltog, inte före. Om du endast försöker delta i en dokusåpa för att försöka ”tjäna pengar” eller ”bli känd” så kommer du förmodligen inte bli antagen i vilket fall. Det jag menar är att du som sitter där i din soffa och känner att du vore som handen i handsken för en dokusåpa-produktion, men tror att dina karriärmöjligheter skulle pulveriseras genom att delta, borde tänka om. Visst, jag medger att PH kanske inte kommer att gynna alla branscher. Men enligt min erfarenhet så har de människor som funderar på att söka in till dokusåpor en tendens att drömma om ett liv som snarare går i linje med underhållning, skapande och crazyness än ett skrivbord, en dator och ett excelark. Inget fel med det, och om du har dessa intressen men ändå drömmer om ett liv i Paradiset finns det garanterat möjligheter inom ditt område efter att planet har landat på Arlanda och ditt ”normala liv” återfås 

Att tjäna pengar eller att bli känd är alltså ett eventuellt resultat av Paradise Hotel. Men ett tips från mig är att aldrig låta det vara den största anledningen till att söka. Istället, var ärlig mot dig själv. Vad kan du erbjuda tittarna? Vad kan du erbjuda gruppen du hamnar i? Vilka känslor och beteenden vill du förmedla? Och viktigast av allt: DRÖMMER DU OM ETT LIV I FUCKING PARADISE?!  I så fall, tveka inte. In och sök till ett utav de mest underbara och fantastiska äventyr som går att uppleva. Jag kan inte lova att det alltid är guld och gröna skogar, för det är det absolut INTE. Men jag kan lova dig att du lär vara med om något du aldrig kommer glömma och att du dessutom kommer upptäcka möjligheter och saker om dig själv som du inte trodde fanns! HADE!

i denna artikel:

Du kommer att älska det här!

Senaste
 Ad
 Ad