Hej! Vi har skapat ett nytt hem åt de senaste nöjesnyheterna på TV3Play.se istället.

Vi ses där!

Orka bli provocerad Paradise Hotels osanning

Orka bli provocerad Paradise Hotels osanning

Med risk för att jag låter väldigt motsägelsefull mot mig själv nu, vill jag bara skänka några förhoppningsvis givande tankar till alla PH-fans därute. Jag såg nyss klart en extremt intressant dokumentär som heter “An Honest Liar” som kort och gott handlar om en av världens främsta magiker “The Amazing Randi” och hans avslöjanden av andra magiker som påstår sig ha övernaturliga krafter för att tjänar pengar på människors tro.

I vilket fall. Genom hela filmen finns det ett återkommande påstående som jag kände mig väldigt träffad av. - Vi människor blundar hellre för sanningen om vi istället får en riktigt bra historia berättade för oss. Vi väljer att tro på saker för att vi behöver det, inte för att det är så i verkligheten. Att få fakta upptryckt i ansiktet verkar inte alltid vara en uppenbar befrielse för lögner, lureri och bedrägeri längre.


Det kan ju också vara så att vi ibland mår dåligt för att vi tror att någonting är på riktigt. I filmen som jag nämnde känns det som att människor mår bra av att tro på något som egentligen inte är på riktigt. Men jag tänker mig mitt egna hjärteprogram, Paradise Hotel. Sen tänker jag allt näthat som är kopplat till programmet. Och ibland kan jag bara inte bli så där tvär-fundersam över intellektet hos de människor som tvingar sig till brutala internetpåhopp över en realityserie. För eftersom det heter reality eller dokusåpa, ja då måste ju allt som sker i programmet stämma helt överens med verkligen? Fast är det verkligen så? Nej.

 

Många hävdar att jag är en av de som blev sämst behandlade under programmet. Men blev jag det? Nej inte i närheten. Och hur det än är, så är ALLT glömt och förlåtet idag. Ja. Faktiskt. Jag har inte någonting ont emot någon deltagare. Jag har inte ens tid på att fokusera på att vara negativ. Det finns liksom inte i min värld. Varför? För jag har insett att det som skedde inne på PH inte var på riktigt.

Jag skrev ibörjan att jag riskerar att gå i klinch med mig själv nu, eftersom jag i tidigare krönikor har skrivit att det vi gör i paradise hotel stämmer överens med verkligheten. Och, visst så är det. Det vet alla. Men mycket som sker i filmer stämmer också överens med verkligheten, men det finns ingen som näthatar sönder på skådespelare. I regel inte i alla fall. Bortsett från Joffrey i GOT.

 

Tillbaka till PH. Jag beder eder nu. Vår snälla, underbara publik. Se inte allt med blodiga, allvarsögon. Jag tror vi behöver inse att Paradise Hotel är ett TV-producerat underhållningsprogram, som är delvis reality och delvis låtsas. Om alla förstod detta skulle ingen orka bli så fruktansvärt upprörd och näthata så mycket som folk faktiskt gör. Det är ju nästan pinsamt. PH är för mig ett roligt, humorprogram som belyser sociala situationer i vårt verkliga liv. Men för mig är det också ett uppstyrt äventyrsprogram som har vissa bestämda inslag förplanerade. Och det är bra. För hade det varit 100% på riktigt hade det inte fungerat. Inte för mig i alla fall.

 FOTO: FotoNord.se 

i denna artikel:

Du kommer att älska det här!

Senaste
 Ad
 Ad