Hej! Vi har skapat ett nytt hem åt de senaste nöjesnyheterna på TV3Play.se istället.

Vi ses där!

Melodifestivalen 2015: Kristian listar - så blir resultatet i finalen

 

 

 

KRISTIAN TÄLJEBLAD. Ja hörrne ni ni. På lördag natt tågar Melodifestivalen ut ur våra tv-apparater och vi ställer oss förväntansfulla inför Eurovision Song Contest. Frågan är ju...Vem ska få representera Sverige i tävlingen? Personligen tippar jag, som jag förmodar att alla andra också gör, Måns som vinnaren. Men jag är inte helt övertygad ändå. I slutändan tror jag på en blodig batalj mellan ungdomsikonerna och vem det nu blir är det ingen som riktigt säkert vet. Här har vi i alla fall min uppskattning av hur poängtavlan kommer att se ut:

1. Måns Zelmerlöw – ”Heroes”

Måns Zelmerlöw, Melodifestivalen 2015

Det är ju bara HELT SJUKT hur väl Måns Zelmerlöw går igenom rutan. Han har så mycket positiv energi i sin blick och ett leende som dödar.  Pubertala 13åriga flickor eller 60-åriga antikmodeller: - Det spelar ingen roll! Alla kan och kommer att rösta på Måns. Solklar favorit enligt mig.

 

2. Jon Henrik Fjällgren – ”Jag är fri (Manne leam frijje)”

Jon Henrik Fjällgren, Melodifestivalen 2015

Jon Henrik! Vilken Jojkare och vilken karriär killen har gjort. Jag kan däremot tycka det är lite synd att han hellre vill hålla på med renar än att vinna tävlingen, som han uttryckligen sagt. För mig blir det personligen svårt att rösta på någon som innerst inne hellre vill göra något annat. Med det sagt tror jag Jon Henrik kommer komma jäkligt långt ändå, eftersom jag har märkt att inte alla tycker som jag. Jojken är tyvärr inte lika bra som den förra, men Jon Henrik är fortfarande den norrländska ikonen för många. Jag tror alla norr om Gävle lägger sin röst på Jon Henrik. Och det är ju en del!

 

3. Eric Saade – ”Sting”

Eric Saade, Melodifestivalen 2015

En till personlig favorit! Jag har börjat gilla sångmelodin enormt mycket i “Sting” och sen gillar jag valet av instrument på låten. Eric, Måns och Samir kommer slåss om tonåringarnas röster så det gäller verkligen att göra ett charmigt och genomslagskraftigt framträdande. Det finns inga tvivel om att Eric hamnar högt upp och jag skulle bli förvånad om han hamnar lägre än plats 4.

 

4. Samir & Viktor – ”Groupie”

Samir Badran och Viktor Frisk, Melodifestivalen 2015

Det är grymt svårt att placera Samir och Viktor i finalen. Jag tror någonstans på 4:a eller 2:a. Problemet för dessa gossar blir ju att deras röster nu kommer spridas ut på både Måns och Eric, vilket inte är till deras fördel. Jag tror absolut att de har potential att bli 2:a men jag skulle bli riktigt förvånad om de tar hem hela tävlingen.

 

5. Isa – ”Don’t Stop”

Isa, Melodifestivalen 2015

Jag tror många kommer dra en koppling (eller folk gör nog redan det) mellan Isa och Carola med tanke på Isas unga ålder. Det kanske automatiskt triggar någon Carolanerv hos svenska folket så Isa blixtvinner hela Mellon! Kanske! Eller kanske inte... Jag tror Isa hamnar högt upp men jag tror inte hon tar hem det.

 

6. Mariette – ”Don’t Stop Believing”

Mariette Hansson, Melodifestivalen 2015

Det här ju en Euphoria-kopia enligt mig och jag har svårt att se något nytt musikaliskt tänk i det hela. Visst, Mariette är jätteduktig och låten är väl inte direkt dålig. Jag tror att många vill att Mariette ska vinna för att man tror att det går att vinna Eurovision en gång till med exakt samma medel som Loreen. Jag är dock inte lika säker. Jag tror Mariette hamnar i mitten någonstans och eftersom jag skulle sätta denna låt i botten så sätter väl svenska folket den i mitten någonstans.

 

7. Linus Svenning – ”Forever Starts Today”

Linus Svenning, Melodifestivalen 2015

Jag tyckte att Linus lät lite rostig på Andra chansen. Men det är kanske inte så konstigt eftersom Linus är en utav de som jag anser göra den bästa sånginsatsen i programmet. En personlig favorit då låten ger mig rysningar from time to time.

 

8. JTR – ”Building It Up”

JTR, Melodifestivalen 2015

JTR tror jag inte riktigt kan tävla mot Eric eller Samir bland ungdomarna. Det blir tufft för dem. Jag tror att det hamnar som sämst 8:a men inte högre upp än 4:a.

 

9. Dinah Nah – ”Make Me (La La La)”

Dinah Nah, Melodifestivalen 2015

Mmm...Detta är en grymt bra och dansig låt, men jag tror tyvärr inte det kommer räcka för en mittenplacering. Jag tror den här låten har flest röstare mellan 18-24, och även fast detta bidrag är “seriöst” så tror jag Dinah får stora problem mot Samir och co.

 

10. Jessica Andersson – ”Can’t Hurt Me Now”

Jessica Andersson, Melodifestivalen 2015

Jag blev överraskad av att Jessica tog sig så snabbt till final. Återigen ett tecken på att jag inte tänker som majoriteten. Jag har svårt att placera Jessica, men jag tror tyvärr inte det går lika bra den här gången.

 

11. Magnus Carlsson – ”Möt mig i Gamla stan”

Magnus Carlsson, Melodifestivalen 2015

Någonstans förstår jag charmen i den här låten men helt ärligt så låter den precis som alla andra låtar av Magnus Carlsson. Jag tror det blir svårt för Magnus att kliva över 8:ans placering.

 

12. Hasse Andersson – ”Guld och gröna skogar”

Hasse Andersson, Melodifestivalen 2015

Åh men hej Hasse! Hasse går sist ut och där tror jag tyvärr Hasse kommer stanna. Det finns ett skönt häng över denna låt, men jag tror inte det räcker för att vinna finalen. Hasse it was nice to have you here!

Tidigare listor:

Se även:

Du kommer att älska det här!

Senaste
 Ad
 Ad