Hej! Vi har skapat ett nytt hem åt de senaste nöjesnyheterna på TV3Play.se istället.

Vi ses där!

#Kyliejennerchallenge - varför experimentera med sitt utseende?!

#Kyliejennerchallenge - varför experimentera med sitt utseende?!

KRISTIAN TÄLJEBLAD Hur kommer det sig att som global, über-kändis väljer kategori: “Utseende” när de vill inspirera och uppmuntra folk? Det är nämligen så Kylie Jenner säger om sin nyskapande trend #kyliejennerchallenge. Hon hävdar att hon inte vill att folk ska härma henne, MEN! Och notera: “MEN”, hon vill bara “uppmuntra” unga tjejer att experimentera med sitt utseende. Inget annat. Bara det.

LÄS MER: Fansens extrema misslyckanden i att få Kylie Jenners fylliga läppar

Men alltså hur dum i huvudet får man vara? Tycker inte Kylie Jenner redan att det finns tillräckligt med sådana som konstant vill “inspirera” eller snarare bestämma, hur andra ska se ut? Ärligt talat så vill jag enligt mitt subjektiva tankesätt bara säga att jag skiter i detta och om man nu är så dum att man trycker in sina läppar i nått otestat vakumobjekt så får man banne mig skylla sig själv. Men när jag ser en liten, oskyldig nio-åring posa på instagram så känner jag att “objektiva-skitförbannade-Kristian” får ta lite plats i diskussionen.

Jag hade en intressant konversation med Robert Aschberg för någon dag sedan. En mycket klok, och erfaren journalist som jag har mycket respekt för. Efter vår diskussion fick jag mig en ordentlig tankeställare. Varför ska jag vara i TV? Varför är det ens intressant att följa mig? Vad vill jag med mitt kändisskap mer än att bara vara “känd”? 

Om Kylie Jenner hade svarat på detta så hade alltså hennes svar varit: “Jag vill inspirera unga att experimentera med sitt utseende". Jag hör bara Roberts tunga suck i mitt huvud. Självklart, oavsett om man vill eller inte, så bär vi på ett tungt ansvar om vi är offentliga. Vare sig man vill eller inte. Det är något som ingår i paketet. Jag tror därför det är viktigt att vi har ett annat syfte, bortom kändisskapets eventuella resultat, som inspirerar de som följer oss. Jag har pratat om inspiration förrut, och jag tar upp det igen. Och den inspirationen ska fan inte innebära att nioåringar åtar sig hälsorisker involverandes läppförstoringar.

Nej vet ni vad. Efter Roberts kloka ord och Kylie Jenners idiotiska uppmaning så vill jag trycka på motsatsen! Skapa balans i samhället! Jag vill inspirera folk att utvecklas som människa. Att utveckla sin personlighet. Att utveckla utseendet kommer tyvärr endast sluta i besvikelse och jakten på en självkänsla som inte är permanent. Man skulle kunna säga att jag och Kylie Jenners resonemang är raka motpolen till varandra, och det står jag för. Att vara brydd om sitt yttre är dock något som alltid kommer att prägla samhället. Men när det resulterar i direkta hälsorisker, då är gränsen nådd! Som om det inte vore nog med de psykiska hälsoriskerna.

LÄS MER: Kylie Jenner talar ut om nya nättrenden #kyliejennerchallenge

Jag är väl medveten om att jag, och alla andra offentliga, inte alltid gör allt rätt. Jag har säkerligen någon gång, och kommer säkert i framtiden, framhäva det yttre på något sätt. Men glöm då aldrig att jag på en balansskala alltid kommer värdera människor för deras inre potential. Och det är det ämnet som ska dominera gentemot utseéndehetsen. Det är den som är nyckeln till ett lyckligare och hälsosammare liv. Bajs på dig Kylie!

Du kommer att älska det här!

Senaste
 Ad
 Ad