Hej! Vi har skapat ett nytt hem åt de senaste nöjesnyheterna på TV3Play.se istället.

Vi ses där!

Kristian Täljeblad: Samir Badran JR gör historia

KRÖNIKA. Jag har sagt det förr och jag säger det igen. Det kanske uppfattas som jag totalidoliserar Samir över allt annat på jorden och på ett överdrivet sätt avundas hans framsteg. Det gör jag till viss del också. Men jag kan bara inte undgå att tänka på vilken raketkarriär den här mannen har haft sen Paradise Hotel. Och det som är så fruktansvärt coolt är att det inte riktigt känns som att han är ett dugg medveten om det. Han är liksom omedvetet framgångsrik.

Samir är med och skapar historia när han blir den första Paradise Hotel-deltagaren någonsin som beträder scenen på sveriges största TV-produktion, (typ) Melodifestivalen. Tillsammans med sin vapendragare, Viktor Frisk, bevisar de att man inte behöver förkovra sig tio år inom musik för att lyckas. För det måste man ända säga att de har gjort. Lyckats alltså!

Det är tydligt hur kraven börjar förändras för vad som krävs för att bli artist numera. För några år sedan fanns inte detta scenario på kartan, men nu känns det ganska naturligt. Jag börjar nästa ställa mig frågan: Varför skulle INTE Samir vara med i melodifestivalen? Han är en av sveriges mest kända TV-profiler bland unga och en personlighet och attityd som ingen annan har. Han är en entertainer ut i fingerspetsarna enligt mig. Och där har vi anledningen till varför man inte behöver djupa musikaliska kunskaper längre. 

Samir är en entertainer. Och som entertainer spelar det egentligen ingen roll vad han gör på scen. Vare sig han sjunger, jonglerar, joddlar, trollar eller bara är. Just det! Han bara är. Samir är sig själv och det är det som är hans varumärke och hans styrka. Branding och varumärkesspridning har aldrig varit så viktigt som det är nu i dagens medialandskap när spridning är det enklaste och mest förekommande som finns. Speciellt inom sociala medier, som vi pratat om så länge nu.

Realitystjärnorna på slottet, Fångarna på fortet, Success, framträdande på galor, medverkande i x antal radio & webbtv-program och nu Melodifestivalen. Undra vad som skrivs på Samirs CV här näst? Killen har inga gränser enligt mig och om ett par år tror jag att han är en utav Sveriges mest kända TV-profiler ever. Varför? Inte för att han sjunger, utan för att är Fucking Samir Badran JR. 

Som den dokusåpakollega jag är, så kommer jag sitta hejdlöst bänkad framför Melodifestivalen och beskåda detta histriska ögonblick. Dagen då etablerade musikartister blir petade av dokusåpastjärnor! Bra eller dåligt? Jag vet inte, och jag bryr mig inte. Jag är bara sjukt glad att en av mina absoluta favoritprofiler ska ställa upp i sveriges största (typ) musikproduktion och underhålla mig. Är du också det? 

TILL SAMIR: HAADEEE!!!!

Läs Samirs Blogg här.

Missa inte: Paradise Hote-spinoffen #SagaoKristian.

Fler klipp med Samir:

Du kommer att älska det här!

Senaste
 Ad
 Ad