Hej! Vi har skapat ett nytt hem åt de senaste nöjesnyheterna på TV3Play.se istället.

Vi ses där!

Kristian Täljeblad: Inspirera mera som Danny och Molly

Kristian Täljeblad: Inspirera mera som Danny och Molly

KRÖNIKA: När jag blev erbjuden att börja skriva listor och krönikor på JuicyPlay visste jag direkt att jag ville göra det. Jag har alltid gillat att uttrycka mig i skrift och det faller sig naturligt för mig skriva parallellt med mina tankar. Det är förmodligen därför jag också gillar att skriva texter och musik. Någon gammal och vis person sa någon gång för länge sedan att det viktigaste vi kan göra för att bevisa vår existens är att skapa något. Att lämna ett avtryck efter oss. 
I onsdags var jag på Finest awards. En gala jag inte hade några förväntningar på. Jag kan dock erkänna att upplägget i sin enkelhet gjorde det svårt för mig att uppskatta galan. Dels för att jag varken hörde, såg eller kände någonting som skulle kunna beskrivas som häftigt, gemytligt eller spännande. Nu skall inte denna text handla om Finest Awards, nej, denna text skall handla om något är snäppet viktigare. Utöver att jag knappt såg någonting och att jag stod upp under hela prisutdelning så att jag fick skavsår på fotsulorna, lyckades jag snappa upp att ett pris som delades ut var för “årets inspiratör” på sociala medier. Jag vill också minnas att Molly Sandén vann priset.

En inspiratör...Det var intressant tyckte jag! För ärligt talat så började jag inte skriva krönikor på JuicyPlay enbart för att skriva om sex, skvaller, pengar eller andra ytliga saker som absolut kan vara roligt att läsa, men som inte är viktigt för att sprida välmående i världen. Jag vill med JuicyPlay också kunna dela med mig av de saker jag vill inspirera er med. Mina fina läsare och följare. Många skriver ofta till mig att de har mig som förebild. Och tro mig, det blir jag så himla glad för. Men det får mig också att tänka till. Jag vill inte och kommer aldrig vara en förebild som enbart pratar om förhållandevis helt onödiga saker som jag nämnde ovan. Nej, jag vill kunna dela med mig av kvalitéer och erfarenheter jag har som har gjort mig till den jag är. Som också är anledningen till varför du har mig som förebild. Jag vill också inspirera via andra människor. Lyfta fram goda saker som andra människor har skapat. Kom ihåg att det är lika viktigt att sprida ett budskap som det är att hitta på det. 
Danny Saucedo gjorde för någon vecka sedan ett experiment på Instagram om en bild på en macka (typ) och jämförde det med ett viktigt budskap om solenergi, för att sedan se vilket inlägg som gillades flest gånger. Ett inte allt för häpnandsväckande resultat visade att mackan fick fler likes. Det här är ett roligt och bra sätt att inspirera på, och jag önskar att fler människor kunde ta till sig budskapet. 

Humor och nöje är viktigt, jag är den siste som glömmer det. Men i all hets och i alla missförstånd på internet måste vi emellanåt kunna stanna upp och faktiskt berätta något som är viktigt och som berör. Ni som tycker att ni inte är bra nog, eller har fantasi nog, att grunda egna budskap så kom då ihåg att sprida någon annans och förstå att det är minst lika viktigt. Det är precis vad jag gjorde idag!

Du kommer att älska det här!

Senaste
 Ad
 Ad