Hej! Vi har skapat ett nytt hem åt de senaste nöjesnyheterna på TV3Play.se istället.

Vi ses där!

Kristian Täljeblad ger en känga till Kylie Jenner och hennes Ferrari!

Skriven av Kristian Täljeblad
Kristian Täljeblad ger en känga till Kylie Jenner och hennes Ferrari!

Födelsedagar nu och då: KJ får en Ferrari

 

Det passar nämligen utmärkt att prata om födelsedagar eftersom att jag passande nog fyllde hela 25 år i fredags. 25 år...Fan det kunde man inte tro? Det första jag tänker på såklart är att när jag har levt lika länge till som jag gjort fram tills idag, så är jag 50 år. Jag hoppas då att det är som alla säger: att jag kommer vara två st 25-års Kristian i en. Det hade vart ball!!!

 

Men! Jag tänkte prata om någonting annat. Födelsedagspresenter. För mig är det förbryllande att tänka på alla unga människor som växer upp idag. Att konsumeringsmönstrerna har spårat ur nå fruktansvärt är ju alldeles uppenbart. Jag menar det här med SMS-lån törs jag nog inte ens gå in på. Men än värre är det ju när jag hör att föräldrar lånar till födelsedagspresenter. Alltså...det rimmar liksom inte. Det fungerar inte.

 

Vi hade inga överdrivna pengar när jag var yngre. Mina föräldrar förklarade för mig att ibland kunde jag få det jag önskade, och ibland hade vi inte råd med det jag önskade. Enkelt! Jag fick lära mig att kärlek och trygghet inte fanns i materiella ting, utan i närhet och omtanke och empati från medmänniskor. Med denna uppfostran i ryggsäcken, så brister mitt hjärta när jag hör hur vissa ungdomar idag gråter för att hen inte fick det hen ville ha i födelsedagspresent.

 

Och vad beror detta på da? Ja till och börja med påverkas våra älskade ungdomar ofantligt mycket av idioter som Kylie Jenner som inte bara skyltar och viftar med att hon fick en Ferrari i 18-års present, utan det ryktas också om att hon redan har lyckats kraschat den. OM hon har kraschat den borde hon försvinna från internet. Det luktar respektlöshet ända hem till Abborrtjärn där jag firade min födelsedag.


Nej, jag är inte avundsjuk på KJ. Eller jo. Jag vill också ha en Ferrari. Men jag är fan inte avundsjuk på att hon ibland är en sådan pass stor mega-idiot att jag inte vet vad jag ska ta mig till. För det ungdomar ser är: “Okej, jag kan önska mig vad fan som helst och jag har rätten att få det. Sen är det inte så noga om jag har sönder presenten eller inte, för det löser sig ala Kyle Jenner style”.

 

Nej, det gör inte det. Att låta sina barn tro att kärlek sitter i födelsedagspresenter är galet. Tro mig. Att låta sitt barn tro att hen kan få vad hen vill i födelsedagspresent är galet. Och att föräldrar accepterar att ha barn som gråter över detta, är återigen, helt jävla galet.

 

Jag vet att jag börjar bli gammal. Jag börjar låta som mina föräldrar. “På min tid bla bla”. Men det kanske inte krävs mer förklaring till det annat än att jag blivit lite äldre? Vem hade kunnat ana? Och jag vet att jag har en yngre publik här på Juicy Play och er vill jag bara hjälpa. Så mitt tips för idag är: Låt dig inte påverkas av vad du kan få eller inte få i födelsedagspresent. Jag vet att det kan vara svårt nu, när man är lite yngre. Man jämför sig med kompisar och ibland kan det vara pinsamt om man får en kaffe-termos och en filt i födelsedagspresent. Men TRO mig, att befästa sin kärlek i en mobiltelefon eller en Ferrari kommer mest troligtvis göra dig olycklig i resten av ditt liv, utan att du egentligen vet varför.

Här har vi bilden på Kylie och Kris Jenner i hennes nya födelsedagspresent...

Du kommer att älska det här!

Senaste
 Ad
 Ad