Hej! Vi har skapat ett nytt hem åt de senaste nöjesnyheterna på TV3Play.se istället.

Vi ses där!

Kristian Täljeblad: Ett löfte om en ljus framtid

Kristian Täljeblad: Ett löfte om en ljus framtid

Ett år har passerat och ännu ett lurar runt hörnet. Nyår för mig har dock aldrig varit särskilt speciellt. Jag har alltid känt att det är relativt överskattat. Det är svårt att hitta en riktigt värd nyårsfest och trots att allt och alla är uppklädda och allt är som upplagt för succé, så blir alltid förväntningarna större än resultatet. Jag säger som en god gammal norrlänning en gång sa: ”Om man drömmer om Paris hamnar man på någe vis lik förbannat i Hudiksvall”. Det är inte för intet vi norrlänningar ibland kallas för ”Pessimistkonsulter”.

MEN! Nu är det ju så att jag själv inte instämmer i citatet ovan. För nu har saker och ting förändrats. Nu är nyår verkligen något jag ser fram emot och vill ha avklarat. Jag har haft ett år som jag för ett år sedan, aldrig hade räknat med. Och jag förväntar mig ännu ett år med fler överraskningar och milstolpar. År 2014 har varit ”dokusåpans år” och oavsett var jag befinner mig i min karriär om 10-20 år kommer min bakgrund alltid ha härstammat från samma, varma ställe: Paradise Hotel. För något år sedan trodde nog ingen att det var möjligt att lyckas göra något större avtryck i en svensk dokusåpa (förutom Gynning, men hon var också modell innan) annat än vad typ Robinson Robban gjort. Under 2013-2014 har vi klockrena exempel på stjärnskott som tagit sig vidare och lyckats exceptionellt bra med att underhålla. Dom stavas Samir Badran och Aina Lesse. 

Är det skrattretande? Jag menar de kom ju ifrån ett lallar-program trots allt? Å andra sidan, vad är skillnaden mot för alla andra kända underhållare? Ingenting om du frågar mig. Vi är alla lallare mer eller mindre. Jag är enormt glad, eller ännu bättre, jag är enormt stolt över att de senaste två säsongerna av PH har lyckats avla fram så många sköna och roliga profiler. Jag vet inte hur många från årets säsongs deltagare som har kunnat livnära sig på att bargigga, men jag vet att alla deltagare från Paradise Hotel har fått träffa deras fans nästan varje vecka, vilket är fantastiskt. Jag är personligen glad över att få träffa så många som möjligt av er som känner att ni inspireras av mig. Det inspirerar mig mer att inspirera er. Så tack!

Och nu kastar vi oss alltså in i 2015. Och vad ser vi på schemat? Jo dokusåpor! Jag måste erkänna att det känns jäkligt skönt att ha utklassat Big Brother i antal tittare. Vårt koncept utklassade dem så mycket att produktionsbolag till och med planerar att spela in kopior på Paradise hotels koncept. Men som en annan god vän en gång sa ”Det finns många kopior, men det kommer alltid bara att finnas ett original”. Med det sagt så är jag grymt spänd på vad 2015 års dokusåpor kommer att erbjuda oss. Vilka nya profiler dyker upp och vilka blir årets nya underhållare. Jag tror på dokusåporna och dess deltagares framtid. En framtid som ser ljusare ut än på väldigt länge.

Du kommer att älska det här!

Senaste
 Ad
 Ad