Hej! Vi har skapat ett nytt hem åt de senaste nöjesnyheterna på TV3Play.se istället.

Vi ses där!

Kristian Täljeblad - Att kasta kulan eller inte

Kristian Täljeblad - Att kasta kulan eller inte

KRÖNIKA. En kulcermoni kan både vara kul och...inte ett dugg kul. I år fick vi återigen uppleva den gamla klassikern mellan inga mindre än Paulina ”DD” Danielsson samt Eric ”Snygg-Eken” Hagberg. Det finns inga tvivel om att det i år slutade betydligt lyckligare än förra året, då Jeppe ”J-thedestroyer” Johansson totaldemolerade kulan mitt framför Aina ”Snäll-Aina” Lesse på 200tusenkronorsstrecket. Att kasta kulan eller att hålla i kulan. Det är frågan. Vad är bäst? Vad blir konsekvenserna? Vad hade du gjort?

Att varken Eric eller Paow släppte kulan var för mig väldigt väntat. Jag kommer ihåg hur vi snackade om den nämnda cermoni under sista middagen, och att ingen ville kasta kulan. Alla sa det väldigt öppet. Och alla verkade mena det. Trots att Paulina hade haft ett väldigt tydligt mål ända sen start – att ta hem vinsten själv, så förmådde hon sig inte att kasta den. Och inte Eric heller. Anledningen? En blandning. Dels ligger det inte Paulinas natur att vara egoistisk och egotrippad. Dels tror jag inte hon känner att hon verkligen behöver pengarna, men också att det tar emot för henne att sätta någon i ett liknande öde som hon hamnade i. Eric har alltid, likt många av oss andra, varit ganska motvillig att se elak ut i TV. Och hur kommer detta sig? Varför verkar vi vara mer benägna att hålla i kulan denna säsong än förra? Svaret är enkelt. Se på Jeppes öde.

Jeppe blev sveriges största bov efter PH. Fan killen fick så mycket skit och hat så han blev tvungen att flytta till Norge. Aina å andra sidan blev hyllad till skyarna och sedd som ännu ett offer i Jeppes grymma spel. Men egentligen. Hur big deal är det att kasta kulan? Egentligen ingen big deal alls. Det finns egentligen ingen logisk anledning till varför man ska hålla i kulan tillsammans med någon som man inte riktigt har spelat med, eller har något förtroende för. Men jag tror att Jeppes sätt att avsluta förra säsongen på, avskräckte oss andra att göra samma sak. Många var rädda för att bli hatade för resten av sina liv. 

I Eric och Paulinas fall var rädslan en större anledning än värdet av deras relation. Det är min personliga bedömning. Rätta mig om jag har fel, men dom hade faktiskt NYSS träffats. Hade däremot jag stått med Saga i final vet jag att jag inte hade kastat kulan, och då på grund av vår relation. Det fanns ingen annan jag ville vinna med än Saga, och därför kändes det på ett sätt bra att vinna. Jag hade aldrig värderat en ensam seger mer än en gemensam vins, i ett spel som i grund och botten handlar om hur väl man hanterar relationer. Det blir spännande att se om vår nästa kull har samma inställning!

Du kommer att älska det här!

Senaste
 Ad
 Ad