Hej! Vi har skapat ett nytt hem åt de senaste nöjesnyheterna på TV3Play.se istället.

Vi ses där!

Kristian Täljeblad: Är verkligen Paradise Hotel vår gemensamma nämnare?

Kristian Täljeblad ger svar på tal till Öresunds-Posten.
Kristian Täljeblad: Är verkligen Paradise Hotel vår gemensamma nämnare?
Foto: Kristian Täljeblad/Instagram

ÖP publicerade för några dagar sedan en artikel om att Paradise Hotel är vår gemensamma nämnare i samhället. Artikeln går att läsa här: http://www.op.se/opinion/ledare/paradise-hotel-har-blivit-var-minsta-gemensamma-namnare

Intressant! Trots att jag själv deltagit i PH och försökt bidra till god stämning och glädjespridning (vilket jag inte alltid lyckades med, dock. Ibland gör man bort sig och säger dumma saker till både deltagare och allmänt dumma saker) så kan jag ändå fundera på om Paradise är ett så pass ypperligt glädjespridningsverktyg som jag vill tro att det är. Jag må vara ett fan av PH, men jag kan inte sluta erinra mig om tillfällen då Paradise faktiskt är sjukt osympatiskt eller dåligt föredöme för ungdomar.

Eller egentligen så är programmet PH i sig inte dåligt, utan snarare deltagarna som deltar. För det är ju nämligen dom (eller vi) som gör det till vad det är. Vi kan inte skylla hur mycket som helst på “det som klipps” eller att produktionen “lägger ord i mun” på oss. Vi har alla ett eget ansvar. Ett mindre bra exempel är från det nuvarande norska PH, där en kille nyligen sa: “jag valde den fulaste tjejen för att jag ska spela ut henne om ett tag”. Notera att citatet inte är exakt så som jag skriver det.

När journalisten på OP skriver “gemensamma nämnare” är det uppenbart att man menar att alla känner igen sig i PH och inte att det nödvändigtvis är av positiv klang. Jag har därför alltid ställt mig frågan om det är bra eller dåligt att så många tittar på det. Och faktum är att jag faktiskt tycker det.

I mångt om mycket så reagerar ofta människor logiskt och moraliskt korrekt. DVS, beter man sig som en klängig apa (jag i början hehe) eller som ett oödmjukt svin, tar folk naturlig ställning och uttrycker det osmakliga i  situationen på nätet. Samma sak om det positiva. Med hjälp av detta automagiska-gemensamma-nämnar-filtret lär sig människor därför inte bara om hur dåligt vi beter oss mot varandra, utan även om hur vi omvandlar det dåliga beteendet till något positivt. Kanske är det därför PH är den enda sanna insikten till hur vi människor lever våra socialt-komplicerade liv och hur vi kan utveckla dem!

 

Du kommer att älska det här!

Senaste
 Ad
 Ad