Hej! Vi har skapat ett nytt hem åt de senaste nöjesnyheterna på TV3Play.se istället.

Vi ses där!

Kristian listar: Bästa låtarna i Melodifestivalen 2015 deltävling 4

Deltävling nummer fyra närmar sig med stormsteg men tyvärr så finner jag ingen glädje i det. Jag vet att jag lät lite neggo förra veckan och påstod att inget var bra men...ALLT är förlåtet! Det här är tyvärr den sämsta deltävlingen hittills. Det är väldigt trist att det inte finns någon låt som på något sätt försöker sticka ut mer rent ljudmässigt. Alla låtar är producerade på i princip samma sätt, har samma beats och samma scenspråk. Visst det finns några guldkorn som Hasse, men inget känns fortfarande på riktigt riktigt...Aja, i alla fall! Idag ska jag försöka ge en objektiv syn på dessa nummer och framträdanden. Here we go: 

1. ”Ett andetag” – Annika Herlitz

Annika Herlitz, Melodifestivalen 2015

En typisk, typisk schlager dänga. Sådär riktigt sömnig BPM. Men en fantastisk fin röst och härlig stämma. Jag tror vi har en vinnare i den här deltävlingen, faktiskt. Jo men jag tror att svenska folket kommer gilla Annika och hennes andetag.

 

2. ”Heroes” – Måns Zelmerlöw

Måns Zelmerlöw, Melodifestivalen 2015

Oj, jag hade nästan glömt Måns. Jag vet inte om jag är sådär super-imponerad av låten, men man ska absolut inte underskatta Måns leénde eller hans karisma. Jag tror Måns går vidare mest för att Måns är Måns och Måns är skön!

 

3. ”Building It Up” – JTR

JTR, Melodifestivalen 2015

 JTR med Building It Up känns inte helt olik One Direction eller annat pojkband. Låten tycker jag är bland de bättre i tävlingen och jag tror att JTR går vidare dels på sin charmiga boybandlook, dels på den frartiga låten.

 

4. ”Guld och gröna skogar” – Hasse Andersson

Hasse Andersson, Melodifestivalen 2015

Ja, vad ska man säga...Jag tycker ändå att “Guld och gröna Skogar” är den mest “äkta” låten som har ett charmigt gung. Hasse verkar vara en skön gubbe och jag unnar han allt gott! Hoppas han går vidare, men jag tror tyvärr inte det.

 

5. ”Make Me (La La La)” – Dinah Nah 

Dinah Nah, Melodifestivalen 2015

 Låten faller mig tyvärr inte i smaken, men sången har coola melodier och Dinah Nah sjunger väldigt bra. Jag tror “Make Me” fall er på målsnöret..

 

6. ”Don't Say No” – Midnight Boy

Midnight Boy, Melodifestivalen 2015

Medelbra låt. Känns lite som en blandning av David Bowie, Maniac (Michael Sembello) och Styx. Midnight Boy verkar vara skön och jag tror att den här chans att gå till andra chansen, men inte mer.

 

7. ”Black Swan” – Caroline Wennergren

Caroline Wennergren, Melodifestivalen 2015

Caroline har ett klös i rösten och den här låten + Hasses låt är nog de som sticker ut mest. Jag tror det blir svårt för Black Swan att gå vidare med tanke på att genren känns för smal. Tyvärr.

 

Kristian om tidigare veckor:

Se även:

Du kommer att älska det här!

Senaste
 Ad
 Ad