Hej! Vi har skapat ett nytt hem åt de senaste nöjesnyheterna på TV3Play.se istället.

Vi ses där!

Kristian listar: Bästa låtarna i Melodifestivalen 2015 deltävling 2

KRISTIAN TÄLJEBLAD. Då var vi här igen! En ny vecka, nya artister och nya låtar. Denna deltävling är nog min absoluta favorit bland alla då både Samir & Viktor OCH Neverstore uppträder. Jag tror det blir jäkligt tufft om de två finalplatserna, däremot känns det i mina ögon väldigt självklart vilka fyra låtar som hamnar i toppen! Här kör vi:

1. "Forever Starts Today" – Linus Svenning

Linus Svenning, Melodifestivalen 2015

 Linus Svenning har kanske en av Sveriges bästa röster. Han har gjort en helt sinnessjukt bra, SVENSK cover, på ”Hallelujah”. ”Forever starts today” i sig känns väldigt mycket schlager, och jag är inte säker på att jag gillar att han sjunger det här ”typiska”. Men men, han sjunger bra och låten kommer fungera hos de flesta. Jag tror Linus gåre vidare till final direkt och rent sångmässigt kommer han sopa banan med samtliga artister denna deltävling! 

 

2. "Groupie" – Samir & Viktor

Samir Badran och Viktor Frisk, Melodifestivalen 2015

IKVÄLL BLIR DET SUCCESS!!! Och I morgon så ”gör vi oss redo” för att ”ta en groupie”. Haha! Jag tycker, som så många andra, att låten ”Groupie” påminner nästan lite för mycket om "Success". I mina öron är det lite synd, men jag vet inte om det är en för- eller nackdel hos den stora massan. Helt klart det mest spännande uppträdandet att se och granska. Jag tror definitvt på en top 4 plats, och jag tror faktiskt att Samme och Virre går direkt till final. Dock beror det mycket på hur deras uppträdande går!

 

3. "If I Was God For One Day" – Neverstore

Neverstore, Melodifestivalen 2015

Mitt absoluta favoritband! Hade jag fått bestämma hade Neverstore fått vinna hela Melodifestivalen. Grabbarna i bandet verkar så jäkla ödmjuka och härliga, och låten de framför är precis lika härlig. Neverstore är Sveriges svar på den amerikanska collegerocken som mitt hjärta dunkar hårt för. HEJA NEVERSTORE SÄGER JAG! Jag tror de går till andra chansen, men hoppas givetvis de går direkt till final!

 

4. "Möt mig i Gamla Stan" – Magnus Carlsson

 Magnus Carlsson, Melodifestivalen 2015

Magnus Carlsson! En gammal ”schlagerråtta”! Klart att han går vidare till Andra chansen! Det känns inte ens som att någon behöver fundera på annat. Låten låter exakt som alla Barbadoslåtar, och ingen hade väl trott något annat. Han kommer få röster mest också för att man är van att se honom där. Det är lite som Kalle-Anka. ”Men visst tittar vi väl på Magnus klockan 20:00 ikväll?” En tradition hos många! Magnus har dock en fin röst, och jag är rätt säker på att Andra chansen bara är några timmar bort. Om inte en finalplats...men då blir jag lite lack ändå!

 

5. "Nonetheless" – Marie Bergman & Sanne Salomonsen

Marie Bergman och Sanne Salomonsen, Melodifestivalen 2015

Gillar någonstans denna låt. Tjejerna som sjunger är jätteduktiga, och det finns ett fint djup i låten. Tyvärrrrr är den ju liiiiite tråkig (utifrån vad jag får höra) och jag tror tyvärr inte det räcker. Sorry    

 

6. "Don't Stop Believing" – Mariette

Mariette Hansson, Melodifestivalen 2015

 

Det känns lite som att man kopierar Loreen? Soundet, scenen, vinden, euphoria/don’t stop believing (budskapet känns lite påminnande), en f.d. idoldeltagare...Jo, det här känner jag igen. Låten i sig är väl ganska bra...Men fortfarande inte på nära håll lika bra som de andra bidragen. Jag tror själva idén och låten är 1 år för gammal, och jag tror tyvärr på en bottenplacering.

 

 7. "Där och då med dig" – Emelie Irewald

Emelie Irewald, Melodifestivalen 2015

Alltså jag är hemskt ledsen...Emelie är JÄTTEDUKTIG på att sjunga. Men jag tror helt ärligt att jag somnar till den här låten. Nej, jag blir förvånad om denna låt går vidare.

 

Se även:

Du kommer att älska det här!

Senaste
 Ad
 Ad