Hej! Vi har skapat ett nytt hem åt de senaste nöjesnyheterna på TV3Play.se istället.

Vi ses där!

Kristian listar: Bästa låtarna i Melodifestivalen 2015 deltävling 1

KRISTIAN TÄLJEBLAD. Det är underligt när man tittar på vad artisterna har att säga efter deras första genrep. I princip alla tycker att det känns dåligt eller konstigt och jag vet inte om det är den allmänna ödmjukheten som infinner sig eller om artisterna bara har tränat för lite. Många av dem säger dock att de är taggade, så det ska bli härligt att se deras framträdande. 

MEN! Först ska riset och roserna flöda från yours truly! Så här tror jag det går i morgon:

 

 1. ”Hello Hi” – Dolly Style

Dolly Style, Melodifestivalen 2015

”When we do it Dolly Style” är alltså en textreferens från “Hello Hi” av “Dolly Style”. Det enda jag tanker på är uttrycket “Doggy Style” när jag hör låten. Vet absolut inte varför eftersom låten absolut inte handlar om sånt, utan verkar onekligen rikta sig mot lite yngre tittare. Låten känns sjukt 90-tal med autotuningen och utstyrseln på tjejerna (som för övrigt är riktigt söta). Oavsett hur låten går i den här tävlingen, tror jag den kommer bli väldigt belyssnad i framtiden. En sista fråga: Varför har dom en dödskalle på scen? Det känns lite ”powerpuffpinglorna” över Dolly Style!

 

 2. ”Pappa” – Daniel Gildenlöw

Daniel Gildenlöw, Melodifestivalen 2015

Daniel har en sjukt fin röst som går många oktaver högre än min! Låten är orginell tycker jag med ett vackert gitarrplock med ett sjukt oväntat pianto som kör chromatiska skalor i bakgrunden! Det här tror jag kan bli bra.

 

 3. ”Sting” – Eric Saade

Eric Saade, Melodifestivalen 2015

Eric Saade är en intressant artist som jag vet också är mycket omtyckt. Eric tyckte verkligen inte genrepet gick bra, så vi får väl se om det påverkar. Men jag tror oavsett hur det går för denna man så kommer han hamna i övre halvan. Låten Sting känns ändå gaaanska bra. Det är schyssta blåsinstrument, men utöver det är det väl inget som sticker ut sådär jättemycket. Saade är dock grym på dansa, och om denna låt går bra är det pga. hans artistiska status och dans!

 

4. ”One By One” – Elize Ryd & Rickard Söderberg

Rickard Söderberg och Elize Ryd, Melodifestivalen 2015

“One By One” är väl lite mer orginell är än ovanstående, och det kanske beror på att man har två helt olika roster på scen. Ett manligt operakit sammansvettsat med en clean, kraftfull kvinnlig stämma kan bli intressant. Jag gillar detta! Refrängen är catchy!

 

 5. ”Can't Hurt Me Now” – Jessica Andersson

Jessica Andersson, Melodifestivalen 2015

Tävlingens första riktiga ballad! Alltså...jag kan typ inte bedöma detta. Eller jo! Hon sjunger sjukt bra, pianot är jättefint, Jessica är väldigt vacker och stämningen är väldigt träffsäker. Man förstår direkt vad man vill åstadkomma men låten. Men tyvärr alltså...Det lockar inte mig för fem öre, men jag vet däremot att det lockar andra. ”Cant hurt me now” kommer antingen floppa eller toppa tror jag.

 

 6. ”I'll Be Fine” – Molly Pettersson Hammar

Molly Pettersson Hammar, Melodifestivalen 2015

Jag tycker “I’ll Be Fine” är en “okej” låt. Av vad jag kan höra så är det en ganska trist låt. Molly har ju dock ett jäkla klös i rösten, så man vet aldrig. Men jag tror tyvärr att denna låt kommer falla lite mellan stolarna

 

 7. ”Det rår vi inte för” – Behrang Miri feat. Victor Crone

Behrang Miri och Victor Crone, Melodifestivalen 2015

Visst, jag tycker grabbarna är grymma på rappa och sjunga. Men låten har ingen orginalitet i sig, tycker jag. I alla fall utifrån det jag kan höra på smygtitten! Det finns ingen riktigt tydlig melodi eller hook som jag fastnar för och sångmelodin är ganska tråkig. Tror tyvärr detta blir botten.

Observera att jag med denna lista FÖRSÖKER gissa så rätt som möjligt! Jag har inte helt utgått från min egna smak, utan försöker tänka ur ett ”melloperspektiv”. Vad tror ni? Twittra gärna mig med era tankar och ideér @krissetalje #krissemello 

 

KLIPP FRÅN MELODIFESTIVALEN:

Hetaste modetipsen från Måns Zelmerlöw, Dolly Style och Behrang Miri

 

Behrang Miris coola freestyle rap

 

Tio tuffa frågor till Eric Saade

 

Molly Pettersson Hammar fixar festoutfiten

Du kommer att älska det här!

Senaste
 Ad
 Ad