Hej! Vi har skapat ett nytt hem åt de senaste nöjesnyheterna på TV3Play.se istället.

Vi ses där!

Könsbyte: Att vara den man vill

Skriven av Kristian Täljeblad

Att Bruce Jenner har bytt kön är det nog ingen som har missat. I alla fall inte om man befinner sig på något utav alla sociala medier som florer. Mina flöden har ohämmat pepprat mig med diverse läckra montage på Bruce och hans exfru Kris Jenner. Det finns extremt många roliga meme’s där de båda jämförs. Visst är det också lite skrattretande att Caitlyn stavas med C och inte K?Jag har alltid haft extremt lite kunskap om könsbyten. Både hur det praktiskt går till men även hur allmänheten ser på det rent moraliskt och hur man mottags som könsbytare/byterska. Jag minns att jag, för några år sedan, hade någon konstig övertygelse om att det berodde på utseendekomplex. Men nu förstår jag självklart att det inte handlar om utseende, utan en mycket djupare fråga.


Om man anser sig själv tillhöra fel kropp tror jag inte det är yttre påverkningar som spökar, utan snarare något som man förmodligen känt under lång tid. Jag tror det är extremt svårt för dessa människor att kunna leva livet. Alltså att vara lycklig och göra saker. För allt man gör måste kännas så fel.


TILLS DESS! Att det där efterlängtade könsbytet kommer! En väninna berättade för mig (ingen källa nu, tyvärr) att självmordsrisken och antalet fall går att spåra till en mängd av människor som tycker sig vara i fel kropp, vilket är fruktansvärt. Däremot är det så glädjande att se när människor, precis som Bruce, tar modet och vågar vara precis som de vill vara. Jag hoppas att möjligheterna till könsbyte är stora i Sverige, trots att jag förstår att processen inte görs över en dag.

 

En sista sak jag insåg när jag pratade med min väninna var också att bara för att man byter kön betyder inte det nödvändigtvis att man börjar tycka om det andra könet. Det låter korkat, jag vet, men av någon anledning så väcktes tanken till liv. Självklart är det okej och fullkomligt naturligt att kärlekslivet inte förändras bara för att man byter kön. Kroppen, hjärnan och hjärtat kan vara hur komplicerade de vill, men i slutändan är det inte konstigare än att man bara föddes i fel kropp. Precis som många andra saker blir fel, känns det också betryggande att dessa saker går att hjälpa precis som allt annat.

 

 i denna artikel:

Du kommer att älska det här!

Senaste
 Ad
 Ad