Hej! Vi har skapat ett nytt hem åt de senaste nöjesnyheterna på TV3Play.se istället.

Vi ses där!

Facebook lägger till en dislike-button, it Zucks

Skriven av Kristian Täljeblad
Facebook lägger till en dislike-button, it Zucks

Facebooks VD Mark Zuckerberg berättade tidigare i september att utvecklarna för siten håller på att ta fram en”dislike button”. Alltså...Allvarligt talat. Folk har alltså bett om det här i flera år, och först nu händer något. Nu när vi verkligen också har insett att vi inte behöver någon “gilla ej-knapp”, så börjar de utveckla en. Jösses...

 

Har ni tänkt på vad det här kommer att göra med alla tonåringar som använder facebook? Och vad det kommer att göra med deras självförtroenden. Som om sociala medier inte får ungdomar att redan må tillräckligt dåligt pga. allt näthat i kommentarsfälten. För vad kommer hända nu? Jo, Kurt Andersson, 14,5 vårar, kommer att lägga ut en bild på han i hans jättefina egensydda keps som han gjort på syslöjden. Men ack så få minuter Kurt kommer hinna vara stolt över sin keps, innan massa kaxiga snorungar går in och pepprar på GILLA EJ-knappen.

 

Det här med att Mark vill att användare ska få “uttrycka empati”. Men herregud. Vad har vi kommentarsfältet till? Och jag tror dessutom att om någon postar ett sorgligt inlägg om att tex någon nära anhörig har gått bort, så fattar väl alla att om like-knappen har pillats på, så betyder det inte att man gillar själva händelsen. Utan att man ger sitt stöd i form av en positiv interaktion på weben. Eller är det bara jag som fattar det? Skulle inte tro det, för jag är rätt korkad ibland.

 

Jag tror verkligen att det här kommer att påverka oss, speciellt ungdomar, mycket mer negativt än positivt. Det finns få fördelar med den här idén, men desto fler nackdelar. Vad kommer hända med alla selfie-drottningar och selfie-prinsar? Folk kommer ju få sina självförtroenden nerkörda i botten eftersom att ingen kommer kunna undgå att trycka på den där jäkla knappen för att tillfredställa sin egna skadeglädje.

 

Nej, det här är inget jag hurrar över. När man lägger till en webb-interaktion med en negativ framtoning så bör man också förstå att det kommer att komma fler negativa följder. För ärligt talat så behöver vi inte veta varför folk ogillar vissa saker. Det sprider bara dålig stämning. Bajs på dig Mark. BORT MED GILLA-EJ KNAPPEN!

 

Foto: FotoNord

i denna artikel:

Du kommer att älska det här!

Senaste
 Ad
 Ad