Hej! Vi har skapat ett nytt hem åt de senaste nöjesnyheterna på TV3Play.se istället.

Vi ses där!

Ex of the Paradise Hotel

Ex of the Paradise Hotel

KRISTIAN TÄLJEBLAD Vänner! Igår slog jag mig ner med min kära Olivia och såg på lite “Ex on the beach”. Eller “Ex of the Paradise Hotel” som jag vill beskriva det. Så fort programmet tog slut satt jag mig ner en stund och försökte förstå vad det var jag hade sett. Nu är det ju så att jag är väl medveten om att jag själv inte bara sett, utan DELTAGIT i en dokusåpa. Men jag tycker med handen på hjärtat att Paradise Hotel är en så pass bra dokusåpa att ingen annan kan mäta sig med den.

Fantasilöst. Min första känsla när programmet var slut. Jag hade svårt att förstå konceptet. Eller snarare svårt att förstå hur det skall bära sig en hel säsong på sex veckor, enbart bestående av kärleksintriger, sex, triangeldrama, trekanter, ex och alla möjliga förekommande geometriska koncept. Helt ärligt tycker jag att det är helt värdelöst att bygga en serie på att massa ex ska komma in, strula runt och hångla med varandra. Var är den oförutsägbara faktorn? Klart det kommer bli kaos. Men sen da? Fett trist. Paradise Hotel har ständigt en tävling i form av ett socialt spel som driver handlingen och som gör det hela spännande att följa vecka efter vecka. Jag tycker mig sakna denna faktor i Ex on the beach, tyvärr.

Dock måste jag konstatera att trots att jag var överdrivet skeptisk till en början, så underhöll programmet mig skapligt ändå. Jag skrattade gott och ofta åt Johannes Leonidas som jag tycker påminner en hel del om legenden Carl Henry Åberg i sitt eleganta men aningslöst humoristiska framträdande. Utöver honom så kunde jag urskilja tillsynes jordnära, varma personligheter som Josephine, spralliga tomtar som Anna-Lisa, hunkar som Adde och dramaqueens som Emelie Rydberg. Kort sagt innehåller “Ex on the Beach” alla deltagaringridienser för att få till en tvättäkta skandalsåpa. Och det är nog precis vad man vill ha. Dock känns det inte så modernt. Sex, kärlek och svartsjuka blir intressant när man sätter det i ett sammanhang, inte när man grundar en hel serie kring det, enligt mig.

Om TV-serier skulle kunna vara tillsammans, så tror jag att Ex on the Beach hade varit ett ex till Paradise Hotel. Under programmets gång ser man tydliga kopplingar till Paradise Hotel och det finns inga tvivel om att man medvetet valt att efterlikna vissa koncept. Som tex “brev” är utbytt till “padda”. Ingen dum idé alls. Snarare smart och en snygg tolkning av vårt moderna sociala samhälle. 

En annan sak jag inte kan sluta lägga märke till att man vill få miljön och produktionsmetoden att likna Paradise Hotel. Introt påminner verkligen om Paradise, sättet man klipper in synkar och hur man väljer att filma och skapa handling påminner också mycket om Paradise. Men är detta egentligen en dålig grej? Nej. Egentligen inte. Paradise Hotel är mångas favoritserie och att det endast sänds under 3-4 månader är nog för lite enligt många. Det finns säkerligen plats för mer. Ex on the beach kan bli en trallvänlig serie att följa, men inte mer. Den största utmaningen som jag tror föreligger programmet är att hålla upp intresset, och att ge tittarna något mervärde förutom förutsägbart drama. Det är för tidigt att säga om det kommer bli flopp eller topp men en sak kan vi konstatera: Paradise Hotel är fortfarande Sveriges bästa dokusåpa och det är det inget snack om!

TAGGA SÄSONG 3 OCH FÖRSPELET!

Du kommer att älska det här!

Senaste
 Ad
 Ad