Hej! Vi har skapat ett nytt hem åt de senaste nöjesnyheterna på TV3Play.se istället.

Vi ses där!

En idé som inte genomförs är inte värd något

Skriven av Kristian Täljeblad
En idé som inte genomförs är inte värd något

Här kommer en ganska intressant tanke. Ibland träffar jag någon som frågar mig hur det kommer sig att jag gör så många olika saker. Vad är du Kristian? Är du PH-deltagare, musiker, radiopratare, krönikör eller gör du webtv på Juicyplay? Egentligen är jag nog inte nåt av detta till 100%. Jag är bara en helt vanlig kille som alltid varit en idérik drömmare.

Okej, så vad är min intressanta tanke? Sug på det här: En idé som aldrig genomförs är inte värd något. Den räknas inte helt enkelt. Varför? Man kan ju sälja idéer, tänker du. Ja, det är klart man kan. Men den idén är fortfarande inte värd något innan den genomförs. Om du har en superbra idé på en produkt som du vill lansera eller en idé för hur man ska förbättra dina rutiner på ditt jobb, så kommer idéns värde ALDRIG att på riktigt visa sig förrän den genomförs.

Jag träffar många, MÅNGA människor med “sjukt bra idéer”. Det gör säkert du också. Jag får dagligen förslag på saker som jag “borde göra” och folk som vill samarbeta. Det är ju jättebra. Men en tanke som slagit mig de senaste dagarna är att det finns SJUKT många drömmare runt om oss. Men det finns fan ganska få genomförare. Varför? På grund av rädsla! Människor idag lär sig att inte våga misslyckas och att inte våga genomföra sina idéer. Vi lär oss redan från när vi är små att alltid eftersträva det som “anses” vara korrekt. Att göra fel är det värsta som finns, för då bedöms vi med ett IG. Hur ska vi utvecklas om vi bara har massa idéer som vi  inte vågar  genomföra?

Om du som läser det här är som mig. Dvs, du drömmar om att lyckas och drömmer om att utvecklas och sprida ditt artisteri och andra idéer. Gör som jag, och börja GENOMFÖRA det som du tänker på. Det är så sjukt utvecklande och du kommer vara så grymt stolt över dig själv för att du vågar tro på din idé. Sluta få andra att göra det DU drömmer om. Det värsta som kan hända är att du inte når exakt det resultat som du hoppades på. Men faktum är att ju fler gånger du misslyckas, desto närmre är du att lyckas. Fiffigt va? Ut och genomför din idé nu!

Du kommer att älska det här!

Senaste
 Ad
 Ad