Hej! Vi har skapat ett nytt hem åt de senaste nöjesnyheterna på TV3Play.se istället.

Vi ses där!

Du är mycket snyggare i verkligheten än på bild

Skriven av Kristian Täljeblad
Du är mycket snyggare i verkligheten än på bild

En utav de vanligaste påståenden som jag får höra är att jag ser bättre ut i verkligheten än på bild. Det är seriöst var tredje person som kommer fram och vill ta bild som säger så. Till en början minns jag att jag tog lite illa upp. Jag tänkte “va faan...är jag inte snygg på insta?”. Jag minns också att jag tog och skrollade igenom min bildhistorik och kom själv till den objektiva slutsatsen att jag, precis som några fans hade tyckt, inte var särskilt vacker på bild. Delvis för att jag är rätt dålig på att fota i rätt vinklar och i rätt ljus, men också för att jag inte lägger särskilt mycket vikt i att framstå som en i mina bästa dagar. Om ni förstår vad jag menar. Huruvida det är rätt eller fel, smart eller dumt går ju att diskutera.

 

Men det jag skulle vilja höja ett grubblandes finger över är tanken om att vi ständigt försöker förvränga våra bilder så att vi ser overkligt bra ut. Många pratar om att plastikoperationer, botox och allt vad det nu är, och att det är ett sätt att bidra till utseéndehets. Men jag har tänkt på att när vi förvränger bilder av oss själva med hjälp av ljus eller onaturliga poser, så bidrar vi minst till lika mycket utseendehets. Jag menar allvarligt talat. Hur ofta är det som du placerar anskitet i EXAKT rätt vinkel mot den du pratar med? Eller hur ofta tar du och vrider på dig själv och putar ut med röven som just nu ser ut som ett jävla traktordäck i jämförlse med hur den annars ser ut? Hur ofta kniper du åt dina käkar så att dina käkben blir mer synliga än arslet på en nyvaken sotare som inte dragit upp sina byxor? Inte så ofta kan jag tro.

 

Men Kristian. Någon gång måste man väl få se snygg ut? Vi använder ju inga kontroversiella plastikoperationer...Nej, förvisso. Men hela poängen med att det är kontroversiellt är ju för att det är tillgjort. Fejk. På låtsas. Och det är ju egentligen den biten vi rekonstruerar när vi fotar oss på sådana jäkla tillgjorda och överdrivna sätt.


Nu för tiden när folk kommer fram till mig och säger att jag ser bättre ut i verkligen så blir jag glad. För jag vet att jag inte ger någon falsk bild av vem jag är på instagram eller på facebook. Jag vet att när folk ser mig  på stan eller på scen som ser de Kristian och hans personlighet. Och som vi alla vet så syns personligheten bäst när vi träffar människan på riktigt. Inte när vi ser hen på bild.

Så med detta inlägg vill jag väl egentligen pika alla som sitter hemma med spetstrosor och supertillgjorda miner på sängen medan ni avsmakar en riktigt god blåbärspannkaka. Kanske slinker bilden in på en lite photoshop-session. Eller till dig som vrider på lampan en 13-14 varv innan du får perfekt ljusbild på din din kropp. Möjligtvis även till dig som stoppar ner en banan innanför kalsongerna, haha. Nä allvarligt talat har jag inte sett så många sådana bilder. Men min poäng är att jag tror inte bara det är operationer och dyra utseendeprodukter som skapar hets, utan även en vanföreställning om att man i varje bild måste visa upp sitt bästa jag. Det kanske låter dumt i vissas öron. Men för mig är det nog egentligen ingen skillnad på att ta kort på  ett par opererade bröst eller ett par naturliga som är upptryckata till hakan. Eller vad tycker du?

/Kristian Täljeblad

Foto: FotoNord.se

i denna artikel:

Du kommer att älska det här!

Senaste
 Ad
 Ad