Hej! Vi har skapat ett nytt hem åt de senaste nöjesnyheterna på TV3Play.se istället.

Vi ses där!

Bevara dina goda vanor i all framtid

Skriven av Kristian Täljeblad
Bevara dina goda vanor i all framtid

Många av oss som lever idag har hobbys, vanor och andra sysslor som vi underhåller oss med. Jag personligen har tillexempel alltid älskat att idrotta. Fotboll och innebandy har länge varit mitt levebröd, långt innan jag insåg den eufori-skapande elgitarren. Den här texten är till dig, du som håller på med vissa rutiner eller hobbys eller allmänt gör något som du känner dig ganska bra på. Något du behärskar och som ger dig någon form utav tillfredställelse. Och nu har du funderat på att att sluta. Varför? “För du har inte tid.” Tsk..

Som ni vet har jag levt ett ganska intensivt år. Ett år som har bestått av en hel del far och fläng om helgerna. Vilket i sig har resulterat i att jag levt ett ganska ohälsosamt liv. Jag har förutom att slarva med mat och dricka för mycket alkohol, även slutat att träna och idrotta. Förutom något enstaka pass kanske. Inte för att jag har spelat fotboll på någon slags elitnivå, men ändå. Förra veckan tränade jag fotboll för första gången på ett år. Och det enda jag kan säga är att inte en kind var torr efter träningen. Och nej, inte av glädjetårar.

Jag flåsade av att springa 25 meter, jag kunde inte ens dribbla bollen, jag minns inte hur man passade. Jag kunde fan ingenting. Jag hade glömt allt. Jag blev så sjukt besviken på mig själv att jag låtit mig själv bli så bedrövligt dålig på något som jag förrut ändå varit hyfsat på. Det kändes som om all tid jag lagt ner på att vara tränad och fit var för gäves. Faaan…

Så vad vill jag egentligen säga med det här? Ja, först nu inser jag att jag förmodligen har haft tid att träna. Jag har bara inte orkat. Bara slarvat. Och idag ångrar jag det. Dessutom har jag insett hur OERHÖRT snabbt det går att gå från att vara helt okej på något till att suga totalt. Så ungdomar, vuxna och barn. Om du nu läser detta inlägg och känner själv hur du håller på att sluta med dina intressen. Gör inte det. För du kommer ångra dig. Skär hellre ner. Fortsätt spela piano, fortsätt dansa, fortsätt träna eller fortsätta spela fotboll. För du vet aldrig hur du känner om ett år eller två. Nu måste jag träna på som fan för att dels få in vanan att börja träna men också för att bli bättre. Allt vi gör om dagarna till 90% är vanestyrt. Och som en klok man en gång sa: "Goda vanor är svåra att forma, men enkla att leva med medan dåliga vanor är enkla att forma men svåra att leva med". Haadeee!

Du kommer att älska det här!

Senaste
 Ad
 Ad