Hej! Vi har skapat ett nytt hem åt de senaste nöjesnyheterna på TV3Play.se istället.

Vi ses där!

Att försöka är så mycket viktigare än att lyckas

Att försöka är så mycket viktigare än att lyckas

Att försöka är så mycket mer värdefullt än att lyckas

 

Vi kan alla hålla med om att det inte är så jäkla roligt att förlora. Eller att misslyckas. Det är oftast någonting som sänker vårt självförtroende eller självkänsla. Det är inget vi strävar efter. Så resonerar i alla fall majoriteten av dagens människor. Men inte jag.

Nu ska jag berätta någonting för er som förändrade mitt sätt att se på livet för alltid. Hade jag vetat det här när jag var 17-18 år hade jag varit överlycklig. För det är oftast då man har “lärt” sig att det enda rätta i dagens samhälle är att lyckas. I skolan blir vi lärda att det är dåligt att ha fel. Vi uppfostras i en miljö där “de bästa” får beröm och “de sämsta” ignoreras. Vi lär oss att aldrig våga ha fel. Till slut till den utsträckning att vi blir rädda att försöka.

 

Jag träffar många människor idag som absolut inte gör vad dom vill göra i livet. Folk är missnöjda med sina arbeten eller med sina relationer. De tror oftast att saker och ting “bara är, som de är”. Att det är deras otur som verkar. De här människorna har alla en sak gemensamt, har jag märkt. Ni kan säkert lista ut vad det är. Just det. Att de vägrar våga ha fel. De försöker för lite. Ibland ser jag en stämpel i pannan på dem där det står “att få ett nej är det värsta som finns”.

 

Varför berättar jag det här för dig som kanske just gått ut skolan eller som just nu befinner dig i den? Jo för att jag vill att du ska förstå en grej. Innan det är försent.

 

Att lyckas i livet. Oavsett VAD det handlar. Oavsett om det är inom kärlek, jobb, vänner eller pengar eller idrott eller vad FAN som helst. Så handlar framgång om att försöka och att misslyckas tillräckligt många gånger tills dess att du uppnår det du vill. Det spelar ingen roll om du får ett jobb efter en intervju eller tretton intervjuer. Du måste acceptera att det är olika för alla. Och förresten så om jag får välja mellan två personer som är “framgångsrik”, där en har sökt ett jobb och fått det och en annan har sökt hundra jobb och fått det 101:a, kommer jag alla dagar i veckan att välja den sistnämnde.

 

Det här betyder inte att vi ska springa runt och ha fel med flit. Det är inte vad jag menar. Att vi försöker vara kreativa och vara BEREDDA på att ha fel. Och att det är helt okej. För vi lär oss alltid något. Ibland mer än vi kan tro. Det är det jag menar. För det finns så många människor som inte vågar göra det de vill göra. Människor som sitter på oerhört stor talang.

Så det här är till dig. Du som nyss kanske har failat på ett prov för tredje gången. Eller du som inte fått det femte jobbet du sökt. Eller du som inte fått till ett stadigt förhållande efter att du har dejtat den tolfte killen i rad. Segern ligger inte i den gången det går din väg. Segern ligger i alla de gånger som du har försökt och inte gett upp. Så desto mer du försöker och desto mer du misslyckas, desto närmre kommer du att vara en vinnare. Och desto bättre kommer det kännas när du vinner. För det kommer du att göra. Det lovar jag dig!

i denna artikel:

Du kommer att älska det här!

Senaste
 Ad
 Ad