Hej! Vi har skapat ett nytt hem åt de senaste nöjesnyheterna på TV3Play.se istället.

Vi ses där!

E-Skolstarten är här

E-Skolstarten är här

E-Skolstarten är här

 

När jag gick gymnasiet så påbörjade jag en linje som hette “idrottsprogrammet”. Programmet hade olika inriktningar inom idrott och man kunde välja att lägga x antal timmar i veckan på sin favoritidrott. Och dessutom få betyg i det, som ett ämne i skolan. Och nej inga sporter exkluderades. Vi hade tom badminton. BADMINTON?!


Jag personligen studerade innebandy. Något som senare visade sig vara bortkastad tid med tanke på att jag förmodligen låg i botten sett till antalet timmar spenderade kontra prestation. Hur stort är innebandy? Egentligen. Allvarligt talat...Och hur stort är badminton? Hockey och fotboll, fine jag fattar. Miljarders, miljarders industrier.

Som många av er vet är jag extremt stort fan av gaming och e-sport. Det är ofantligt jäkla coolt att se hur stort det har blivit och inte mindre om hur jäkla tok-grymma vi i sverige är på data-spel. Men trots detta. Trots att cslag som FNATIC och NIP springer rundor om varje lag som ställer upp i CS:GO-turneringar som ESL (sändes i helgen), finns det ändå ingen hype kring e-sport. Nu äntligen har det startat upp gamingskolor. En ligger bla. på Arlandagymnasiet.

http://esport.aftonbladet.se/esport/sverige-far-ett-esport-utbildningar-valdigt-spannande/

 

En annan grej som stör mig är hur pass lite exponering E-sport får. Visst, vi har några sidor dedikerade för just det ämnet, men nu pratar jag om mainstream media så som kvällsblad eller andra rapporteringstidningar. Som jag tidigare skrev gick världens största CS:GO turnering av stapeln i Cologne, Tyskland i helgen. Och inte helt oväntat hade vi 2 svenska lag som tog sig långt in i slutspelet, var av ett lag som vann hela turneringen. Nämligen FNATIC.

 


Min fråga är...När ska vi börja anpassa oss på riktigt till det nya e-sportsklimatet? Varför står det inte någonstans att FNATIC vann turneringen på någon utav alla våra kvällstidningar? Jag tycker alltid att medier är för långsamma för att anpassa sig till utvecklingen i vårat samhälle, och det är därför andra, otraditionella medier har börjat hinna ikapp. Det är på tiden att vi får e-sport gymnasium och att vi börjar uppmärksamma våra ungdomar som spelar dataspel lika mycket som vi uppmärksammar de som idrottar. Att hävda att dataspel är dåligt för ungdomar är lika uråldrigt som dinosurietiden, och det glädjer mig att vi äntligen har börjat knappa in på våra ungdomars intressemarsch.  

Jag blir alltid så stolt när jag tänker på hur duktig sverige är inom alla sporter. Och att vi har sådan framgång inom e-sport beror troligtvis på att sverige ligger i framkant både när det gäller internetmöjligheter och hastigheter. Och jag tror att e-sport är här för att stanna. Om cirka 10 år då våra 15-åringar är i min ålder, kommer behovet att vara ännu större för e-sport. Hypen kommer vara större, fler kommer att vilja se på det. Det är lika bra att vi vänjer oss nu. För jag tror att om vi fortsätter förbättra oss och uppmärksammar e-sport, kommer just det att vara en anledning till varför vi är extra stolta över Sverige i framtiden!

 Foto: Fotonord.se

i denna artikel:

Du kommer att älska det här!

Senaste
 Ad
 Ad